بازی درمانی برای اختلالات دیکته در کودکان

بازی درمانی برای اختلالات دیکته در کودکان

کودکانی که دارای اختلال یادگیری هستند، به ویژه در اختلال یادگیری دیکته، در دوران مدرسه با مشکلات بسیاری روبه رو می‌شوند. زمانی که کودک دارای اختلال یادگیری است، اعتماد به نفس او در مدرسه کاهش پیدا کرده و می‌تواند به سایر دروس دیگر نیز لطمه بزند.
برای اینکه بتوانید این مشکل ایجاد شده را حل کنید، بهترین راه کمک و مشاوره گرفتن از یک درمانگر است. زیرا با تنبیه، دعوا و حتی با دادن تکالیف زیاد، بیشترین لطمه را به کودک خواهید زد. اما روانشناسان از طریق جلسات مشاوره و همچنین استفاده از تکنیک‌های نوینی چون بازی درمانی، به مرور به حل این موضوع کمک خواهند کرد.

چگونه متوجه اختلال یادگیری دیکته در کودکان شویم؟

• خواندن بی دقت کلمات و جملات
• سختی درک در معنی کلمات خوانده شده
• هجی کردن سخت کلمات
• دیکته اشتباه کلمات
اختلال یادگیری در دیکته معمولا دارای نشانه های است که در کودک و در دوران قبل از مدرسه می‌توان یافت. اما مهمترین نشانه‌های اختلال یادگیری در کودک شامل چه مواردی است:
• دیرتر از سایر کودکان شروع به صحبت کردن می‌کند
• دیرتر از سایر کودکان شروع به راه رفتن می‌کند
البته عوامل دیگری نیز روی اختلال یادگیری کودک تاثیرگذار است؛ که می‌تواند شامل عوامل زیر باشد:
• نحوه زایمان مادر
• سلامت مادر در دوران بارداری
• محیطی که کودک در آن بزرگ شده و سبک فرزند پروری والدین
• وراثت کودک
• تغذیه
• مشکلات حین و بعد از تولد
• تاخیر رشدی
معمولا کودکانی که دارای اختلال یادگیری (دیکته) هستند، دارای خانواده‌هایی در سطح پایین و یا فقیر، والدین ناتنی، وجود یک فرد معتاد و سیگاری در بین اعضای خانواده و یا والدینی که به تربیت فرزند خود اهمیت نمی‌دهند، هستند.
معمولا والدین این دسته از کودکان وقتی که توسط مشاور مدرسه و معلم متوجه اختلال در یادگیری کودک خود می‌شوند، دچار اضطراب و یا استرس شده و نمی‌توانند این موضوع را بپذیرند. آنها معمولا نسبت به این موضوع مهم بی توجهی کرده و فکر می‌کنند که اختلال یادگیری کودک به مرور زمان برطرف خواهد شد. اما اگر والدین در همان ابتدا یعنی قبل از اینکه کودک به مدرسه برود، متوجه اختلال یادگیری او شوند و کودک را درمان کنند، او در سن بزرگسالی از بروز مسائل متعدد پیشگیری خواهد کرد؛ بنابراین اعتماد به نفس کودک از بین نخواهد رفت. یکی از بهترین روش‌هایی که درمانگران برای درمان کودکانی که دارای اختلال یادگیری هستند به کار می‌برند، بازی درمانی است.

چگونه متوجه اختلال یادگیری دیکته در کودکان شویم؟

بازی درمانی چه کمکی به کودک می‌کند؟

بازی درمانی یکی از مهمترین رویکردهایی است که می‌توان برای درمان کودکان مبتلا به اختلال یادگیری از آن بهره گرفت. مثلا با استفاده از کارت‌هایی که شکل و اسم دارند و یا پازل‌هایی که دارای حروف هستند می توان به آرامی تلفظ صحیح کلمات و دیکته کلمات را از طریق بازی و سرگرمی به کودک آموزش داد.
حتی می‌توان از کودک خواست تا کتاب مورد علاقه خود را بلند بلند بخواند. یا داستان آن را حفظ کرده و سپس تعریف کند؛ یا می‌توان داستان کتاب را از طریق عروسک‌هایی که کودک دارد، به صورت تئاتر عروسکی درآورد و آن را با کودک بازی کرد. همچنین با توجه به پیشرفت تکنولوژی، اپلیکیشن‌هایی برای موبایل طراحی شده که هم جنبه بازی و سرگرمی دارد و هم به کودک کمک می‌کند تا دیکته و هجای اصلی کلمات را به درستی یاد بگیرد.

بازی درمانی چه کمکی به کودک می‌کند؟

مشاور و یا روان درمانگر چه قدر می‌تواند در بازی درمانی به کودک کمک کند؟

مشاوران و روان درمانگران افرادی بسیار صبوری هستند و به دلیل اینکه می‌دانند چگونه باید با کودک ارتباط برقرار کنند، می‌توانند طی دورانی که به درمان اختلال دیکته کودک می پردازند به او کمک کند تا سایر مشکلاتی که با خانواده و یا دوستان خود دارد را حل کند.
معمولا کودکانی که دارای اختلال در یادگیری هستند، افراد پرخاشگری نیز می‌شوند. چون این دسته از کودکان دارای اعتماد به نفس پایینی بوده و همچنین نمی‌توانند به خوبی نیازها و خواسته‌های خود را بیان کنند. به همین دلیل روانشناس می‌تواند به کمک کودک بیاید و به او آموزش دهد تا بتواند خشم خود را مدیریت کند.

5/5 - (2 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *