اختلال یادگیری چیست ؟

اختلال یادگیری چیست ؟

آیا تاکنون متوجه اختلال یادگیری فرزند یا دانش آموز خود شده اید؟ آیا فرزند یا دانش آموز شما در یادگیری برخی دروس، علی رغم داشتن سطح هوشی استاندارد، هنوز مشکل دارد؟ اگر علاقمند به شناسایی و درمان مشکلات مربوطه می باشید، در این مقاله و مقالات آتی، با ما همراه باشید.

افراد دارای اختلال یادگیری، در حوزه هایی همانند نوشتن، خواندن و ریاضیات عملکردهایی ضعیف داشته و در انجام وظایف شغلی و اجتماعی روزانه خود دچار مشکل می باشند. این دسته از اختلالات از سنین مدرسه رفتن در افراد قابل تشخیص بوده و گاها تا سنین بزرگسالی ادامه می یابد و از عوامل شکل گیری آن، می توان به عوامل ژنتیکی همانند: سابقه خانوادگی، عوامل محیطی قبل و بعد و یا حین تولد، کم وزن بودن نوزاد هنگام تولد و یا در معرض قرار گرفتن والدین در شرایط محیطی حاوی مواد تراتوژن همانند سرب و نیکوتین و غیره اشاره کرد.

تشخیص اختلال یادگیری در دانش آموزان

این اختلال در دانش آموزان بصورت ضعف در یک الی دو درس نشان داده می شود. دانش آموز دارای اختلال یادگیری، عملکرد پایین تری نسبت به سطح هوشی خود در یادگیری برخی دروس نسبت به سایر همسالان خود نشان داده و به اشتباه، برچسب کند ذهن و دیر آموز از جانب اطرافیان به او داده می شود؛ که همین باعث کاهش اعتماد بنفس او شده و ممکن است مقدمات ترک تحصیل کردن او را در آینده فراهم آورد.

میزان شیوع این اختلال در بین دانش آموزان حدود ۶ درصد می باشد که بیانگر آمار قابل توجهی از افراد دارای این اختلال بوده است. در صورتی که می توان صرفا با انجام و تمرین فقط چند مهارت ساده، انگیزه مجدد تحصیل را در آن افراد ایجاد کرد.

انواع اختلال یادگیری

برای تشخیص اینکه آیا دانش آموز شما دچار اختلال یادگیری است یا خیر، پس از بررسی و سنجش از لحاظ نمره هوشی توسط انجام آزمون های تست هوش استاندارد، که توسط متخصصین مرکز مشاوره مازلو انجام می گیرد، درصورتی که دانش آموز از لحاظ هوشی در سطح استاندارد قرارداشت و همچنین پس از ارجاع او به متخصص چشم و گوش، جهت اطمینان از عملکرد سالم چشم و گوش دانش آموز، می توان گفت عملکرد ضعیف او در یادگیری، بعلت وجود این اختلال است. در ادامه به انواع آن اشاره شده است:

  1. اختلال یادگیری نوشتن
  2. اختلال یادگیری خواندن
  3. اختلال یادگیری ریاضی

اختلال یادگیری نوشتن، یکی از انواع این اختلالات است که فرد در نوشتن دیکته در مواردی مانند عدم تشخیص حروف هم صدا همانند ص – ث – س و برعکس نوشتن کلمات و همچنین در هنگام نوشتن انشا، در ترکیب کردن واژه ها دچار مشکل بوده و یا حتی دست خط بد او می تواند نشانه ای از این اختلال در او باشد.

اختلال یادگیری در نوشتن
اختلال یادگیری ریاضی، نوعی از اختلال یادگیری است که در آن فرد هنگام محاسبات و انجام عملیات ریاضی و تجزیه تحلیل مساله های ریاضی دچار مشکل می شود.

اختلال یادگیری در نوشتن
اختلال یادگیری خواندن، نوعی دیگر از این اختلالات است که در آن فرد در روان خوانی و هجی کردن کلمات متن دچار مشکل می شود و یا حتی ممکن است هنگام خواندن، کلمه ای را به متن اضافه کرده و یا از آن کم کند.

اختلال یادگیری در نوشتن

درمان اختلال یادگیری

درصورت شناسایی زود هنگام اختلال یادگیری توسط متخصصین مجرب و فعال این حوزه در مرکز مشاوره مازلو، می توان با آموزش و تمرین تعدادی مهارت ساده، آرامش روانی بیشتری برای دانش آموزان، والدین و معلمان آنها فراهم کرد.

در مان اختلال یادگیری

در مقاله های آتی، به معرفی چند ‌مهارت مربوط به هریک از اختلالات یادگیری می پردازیم.

5/5 - (1 امتیاز)
1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *