اختلال افسردگی دوقطبی
در اختلال افسردگی دوقطبی ، شخص مبتلا، دچار نوسانات خلقی نسبتا شدیدی می شود؛ این بیماری را با نام های افسردگی _شیدایی، مانیک دپرسیو، دوقطبی و بای پولار هم می شناسند. اختلال افسردگی دوقطبی خود را در هیجانات و احساسات فرد به صورت ملموسی نشان می دهد.
علائم اختلال افسردگی دوقطبی
فرد مبتلا به اختلال افسردگی دوقطبی دو وضعیت روحی کاملاً مختلف را تجربه میکند؛ که این وضعیت ها شامل: شیدایی( مانیا) و افسردگی می باشد. طول دوره افسردگی و شیدایی در مراجعین متفاوت است؛ به طوری که هر یک از این دوره ها حتی می تواند تا یک سال هم طول بکشد.
علائم دوقطبی در دوره شیدایی (سرخوشی یا مانیا)
شیدایی را سرخوشی بیش ازحد نیز می نامند. در واقع افراط در عملکرد شخص در موارد زیر است که می تواند آسیب زننده و خطرناک باشد.
- زیاد حرف زدن و در برخی موارد تن صدای شخص بالا و پایین می شود.
- خنده های بلند
- ولخرجی های نامعقول بطوری که ممکن است شخص درآمد یک ماهش را در چند روز خرج می کند.
- بی قراری و بروز تکانش های جسمی
- اختلالات خواب که در دوره شیدایی (مانیا) بیشتر به شکل کم خوابی مشاهده می شود.
- رفتار های پر خطر مانند قمار و سوء مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و یا رانندگی خطرناک
- روابط جنسی بیش ازحد و کنترل نشده با افراد مختلف
- در این دوره افراد عدم توانایی در تمرکز روی مسائل کاری و امورات زندگی را نیز گزارش کرده اند.
- پرخوری را نیز می توان از علایم دوره شیدایی دانست.
علایم اختلال افسردگی دوقطبی در دوره افسردگی (خلق پایین)
در این دوره شخص حال روانی کاملا متضاد با دوره شیدایی را تجربه می کند. از نشانه های دوره افسردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- شخص در این دوره بصورت کلی حس غم و اندوه و کسالت را تجربه می کند.
- اختلال در خواب در این دوره معمولا خود را به شکل پرخوابی نشان می دهد.
- حس مفید نبودن و پوچی
- تغیرات در اشتها و وزن
- آشفتگی، حساسیت و عصبانیت
- ناتوانی، ضعف و کم انرژی بودن
- عدم علاقه به انجام امورات عادی زندگی
- احساس سنگینی در پاها
علت اختلال افسردگی دوقطبی
در بررسی اختلال افسردگی دوقطبی، علل گوناگونی ذکر شده است؛ بسیاری از محققان ریشه این بیماری را ژنتیکی می دانند؛ به همین دلیل سوابق خانوادگی و جستجوی علائم در سایر افراد خانواده اهمیت می یابد؛ اما برخی بیماری های جسمی مانند پرکاری و کم کاری تیروئید و برخی عفونت های باکتریایی و ویروسی هم می تواند در بروز این بیماری دخیل باشند.
همچنین سو مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و اختلال PTSD (سندرم استرس پس از سانحه) و از دست دادن؛ یکی از نزدیکان و تجربه های شکست عاطفی و خیانت به صورت چشمگیری در بروز این بیماری نقش دارند. در واقع می توان علت آن را در مجموعه ای از عوامل ژنتیکی، اجتماعی و بیولوژیکی جستجو کرد.
تشخیص و درمان افسردگی دو قطبی
داشتن علائم افسردگی و شیدایی در دوره های زمانی متناوب می تواند نشانه ای از اختلال افسردگی دوقطبی باشد؛ اگر برخی از موارد ذکر شده را در خود یا اطرافیانتان مشاهده می کنید؛ می توانید با مراجعه به مرکز مشاوره مازلو و با انجام تست های ویژه ی این اختلال از خدمات تشخیصی و درمانی که توسط متخصصین این کلینیک ارائه می شود استفاده کنید.
الان با خواندن این مقاله متوجه شدم ، همیشه نباید ادم هارو قضاوت کرد و بگیم اونا چقدر بد یا بی ملاحظه هستن، در صورتیکه ممکنه بیمار باشن ! و چقدر روانشناسی در زندگی ما مهمه، این مقاله خیلی خوب بود.
چقدر اگاهی داشتن در مورد خودمون مهم هستش، من با خوندن این مقاله وقتی متوجه بشم توی اطرافم افراد دو قطبی هستن میتونم بهتر درکشون کنم.
همه کسانیکه خیانت میکنن هوس باز نیستن، شاید بیمارن. مقاله جالبی بود