اعتیاد چیست

اعتیاد چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟

اعتیاد یک بیماری قابل درمان بوده و کسی که معتاد است در واقع نیاز به درمان دارد. اما چرا برخی از افراد به سمت اعتیاد رفته و آینده خود را خراب می‌کنند؟ همه انسان‌ها در زندگی با مشکلات زیادی برخورد می‌کنند، برخی از این مشکلات به سادگی قابل حل بوده، اما برخی دیگر نیاز به زمان دارند و یا تا پایان عمر باقی می‌مانند. اما راه حل چیست؟ خیلی از افراد برای فرار از مشکلات خود، از دو مسیر مختلف استفاده می‌کنند، برخی اجتناب کرده و تلاش می‌کنند تا مشکلات خود را به فراموشی بسپارند. مثلا ممکن است آنها به مصرف مواد مخدر، سیگار و یا الکل روی بیاورند و یا حتی ممکن است در موارد شدیدتر خودکشی کنند.

اما برخی دیگر سعی می‌کنند تا آن مشکل را به گونه‌ای دیگر در زندگی خود جبران کنند، مثلا تا دیروقت در محل کار خود حضور داشته باشند. اما انسان سالم کسی است که مشکلات خود را بپذیرد و به دنبال راه حل منطقی برای آن باشد. گاهی ممکن است مشکلی قابل حل نبوده (مانند مرگ عزیزان)، که مسلما فرد سالم، به جای انتخاب دو مسیر اشتباه دیگر، پذیرش را انتخاب می‌کند.

اعتیاد چیست؟

مواد مخد مانند تریاک و یا شیشه، نوعی داروی شیمیایی و یا طبیعی بوده، که فرد بعد از مصرف، مجددا گرایش به آن پیدا می‌کند. اما فکر نکنید که فقط این مواد می‌توانند تا فرد را معتاد کند، بلکه افرادی که در روز بیش از یک یا دو بسته سیگار را تمام می‌کنند، نیز معتاد هستند.

ترک اعتیاد چیست؟

وقتی شما بیمار می‌شوید، مثلا بیماری دیابت می‌گیرید، برای درمان بیماری خود به پزشک مراجعه می‌کنید. فرد معتاد هم برای درمان بیماری خود نیاز به یک پزشک متخصص دارد، با این تفاوت که این فرد، به دلیل آسیب‌های بسیار روحی، نیاز به حمایت اطرافیان و حتی یک مشاور روانشناس برای ترک اعتیاد خود دارد.

بهترین روش برای ترک اعتیاد چیست؟

بهترین روش برای ترک اعتیاد چیست؟

بهترین روش برای ترک اعتیاد، مراجعه به کلینیک‌ها و یا کمپ‌های  است. مدت زمان ترک هر نوع مواد مخدر متفاوت خواهد بود. پزشک متخصص به فرد معتاد کمک می‌کند، تا فرایند ترک اعتیاد خود را به تدریج و از طریق روش‌های امن ترک کند. ابتدا روان درمانگر به بیمار کمک می‌کند تا وی به سطحی از خود باوری رسد. این امر موجب می‌شود، تا گرایش وی به سمت مصرف مواد مخدر کمتر گردد. البته بهتر است تا در این جای مقاله به این موضوع اشاره کنیم، که فرد معتاد ممکن است تا دوباره بعد از ترک کامل آن، مجددا به مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کرده و معمولا بیماری های مانند اختلال افسردگی ماژور و یا وسواس فکری را تجربه می کند. در نتیجه توصیه ما این است، که حتما این فرد تحت نظر روان درمانگر خود تا زمان تخشیص آن پزشک تحت درمان باشد. اما از کجا تشخیص دهیم که فردی معتاد است؟

آزمایش اعتیاد چیست؟

آزمایش اعتیاد بستگی به نوع مواد مخدر مصرفی دارد. مهمترین آزمایشی که می‌تواند نشان دهنده اعتیاد افراد باشد، آزمایش ادرار است. آزمایش خون نیز یکی دیگر از مهمترین آزمایش‌هایی است، که نشان دهنده فرد معتاد به ویژه به تریاک است.
البته از روش‌های مختلف دیگری برای مشخص شدن اعتیاد فرد نیز استفاده می‌شود:

  • آزمایش موی سر
  • آزمایش بزاق
  • انجام تست‌های غربالگری روانشناسی

داروهای ترک اعتیاد کدام است؟
داروهای ترک اعتیاد کدام است؟

دارو درمانی یکی از بهترین روش‌هایی است، که برای درمان اعتیاد استفاده می‌شود. اما برای استفاده از دارو، همانند سایر بیماری‌های دیگر، بهتر است تا از یک متخصص مشورت گرفت. مهمترین داروهایی که برای درمان اعتیاد استفاده می‌شود:

  • شربت تریاک
  • بوپرنورفین
  • متادون
  • نالوکسان
  • سابوکسون

بیشتر بدانید: اگر می‌خواهید تا برای مدیریت احساسات خود( به جای اعتیاد به مواد یا رفتارهای گوناگون اعتیاد آور) یکی از مهمترین مهارت‌های زندگی یعنی مدیریت استرس را در زندگی خود تقویت کنید، تا بتوانید برای مشکلات زندگی خود به راه حلی منطقی دست یابید، پیشنهاد ما به شما کارگاه مدیریت استرس آقای مازیار جلوه است.

از کجا متوجه شویم که یک فرد معتاد است؟

فرد معتاد دارای رفتارهایی است، که با شناخت این رفتارها و مشاهده آنها در فرد، می‌توان تشخیص داد که آن وی معتاد است. مهمترین و بارزترین رفتارهای فرد معتاد شامل:

  • خستگی
  • بی خوابی
  • توهم
  • تب
  • گیجی
  • حالت تهوع
  • اضظراب
  • ضعف عضلانی
  • افسردگی شدید
  • خشونت

افرادی که اعتیاد را کنار می‌گذارند، دچار بدن دردهایی شدیدی نیز خواهند شد، اما آیا این افراد می‌توانند، از هر نوع مسکنی با هر نوع دوزی استفاده کنند؟

مسکن قوی برای ترک اعتیاد

بوپرونورفین و یا B2 قویترین مسکنی است که برای ترک اعتیاد از آن استفاده می‎شود. این دارو به فرد معتاد کمک می‌کند، تا دردهای شدیدی که ناشی از ترک اعتیاد است را تحمل کند. اما بهتر است تا میزان مصرف دوز این مسکن بر اساس دستور پزشک باشد. زیرا همین دارو برای افراد می‌تواند اعتیاد آور باشد.

رژیم غذایی فرد معتاد

رژیم غذایی فرد معتاد

مصرف مواد غذایی که سرشار از مواد معدنی، فولیک اسید، ویتامین B و اسیدهای آمنه هستند، مانند شیر، موز، انواع محصولات پروتئینی، انواع ماهی، انواع مغزها، انواع پنیرها، انواع حبوبات، میوه‌های قرمز مانند گوجه قرمز و تخم مرغ برای سلامتی فرد معتاد بسیار اهمیت دارد.

سخن نهایی درباره اعتیاد

اعتیاد مشکل خانمان سوزی، که امروزه بسیاری از جوانان و نوجوانان ما را درگیر کرده است. آمارها نشان می‌دهند، که اعتیاد نسبت به گذشته و با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی، جوانان بسیاری به آن مبتلا شده‌اند. اما ما نباید هرگز به یک معتاد به چشم یک جنایتکار نگاه کنیم. این افراد ابتدا دچار مشکلات روحی و خطاهای شناختی شدید می‌شوند، سپس برای فراموش کردن مشکلات خود به اعتیاد پناه می‌آورند. از این رو نیاز است تا این افراد برای ترک خود، حتما در کلینک و یا کمپ‌های ترک اعتیاد و زیر نظر یک متخصص، بیماری خود را درمان کنند.
در پایان می‌خواهم به شما پیشنهاد کنم، اگر فردی معتاد در خانواده خود دارید و نگران سلامتی او هستید، کلینک مازلو با بهره‌گیری از بهترین اساتید و روان درمانگران، با شما و بیمارتان هم قدم می‌شود، تا فرد بیمار با آرامش و سلامتی کامل این بیماری خود را ترک کرده و به جامعه برگردد.

4.4/5 - (7 امتیاز)
1 پاسخ
  1. Zeinab Ardestani
    Zeinab Ardestani گفته:

    چقدر زیبا عنوان کردید که در پروسه ترک اعتیاد تجویز دارو به تنهایی کافی نیست و رفتاردرمانی و مدیریت استرس هم تاثیر بسزایی داره .

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *